woensdag 8 juni 2011

Brandweer plukt boa van dak

Foto Salzburger Nachrichten
De eigenaresse van een boa keek gisterochtend wel heel verbaasd toen ze haar huis verliet. Want wie lag daar op het dak te zonnen? Juist, haar Boa constrictor. De vrouw uit het Oostenrijkse Oberalm treuzelde geen seconde en belde de plaatselijke brandweer. Die rukte dertien man sterk uit, maar eenmaal op de plaats van bestemming zakte de moed de brandweermannen toch enigszins in de schoenen. Want hoe moesten ze in godsnaam een forse slang van het dak halen, zonder een flinke beet op te lopen of zelfs van het dak te lazeren? Uiteindelijk nam brandweercommandant Christoph Bauer de taak op zich en klom in vol ornaat het dak op. Een van zijn collega's, Christian Klappacher, gaf 'rugdekking' en hield een zak gereed waarin zijn commandant de slang kon laten verdwijnen. 
Volgens de hoogste baas van de plaatselijke brandweer, Christoph Pongratz, heeft zijn personeel wel vaker dieren gered, maar nog nooit een slang. ,,Het dier heeft zich fel verzet,'' aldus Pongratz. ,,De slang is weliswaar niet giftig, maar het was toch een riskante klus, omdat je gemakkelijk van het dak kan vallen.'' En met een knipoog: ,,Het dier had bovendien al enkele dagen niet meer gegeten.''
De brandweerlieden hebben de slang Lisa gedoopt. Lisa is na haar avontuur weer teruggezet in haar terrarium.

dinsdag 7 juni 2011

Te koop: woonhuis met slangen

Je zult maar goed van vertrouwen zijn, zoals Ben en Amber Sessions uit Rexburg, Idaho. Zij dachten voor een mooie prijs een leuk huis te hebben gekocht. Hun makelaar vertelde hun dat de vorige eigenaar zijn hypotheek niet meer wilde betalen omdat er slangen in het huis zouden leven. Onzin natuurlijk, zei de makelaar. Dat was gewoon een smoes om niet meer aan zijn verplichtingen te hoeven voldoen.
Mooi huis, mooie  prijs, dus wat wil je nog meer. De Sessions ondertekenden het koopcontract en trokken in september 2009 in het huis. Om vervolgens in een nachtmerrie te belanden. Althans, in hun ogen. Want na twee weken zagen ze de eerste slangen rondkruipen. En het werden er meer en meer. Kousenbandslangen, die ongevaarlijk zijn, blijken de woning te beschouwen als de ideale plek om te overwinteren. In december werd hun aantal geschat op ruim 500.
Dus: te koop, woonhuis in Rexburg, Idaho, USA. Uitermate geschikt voor slangenliefhebbers. Vraagprijs: 109.000 dollar (maar afdingen is geen probleem).