donderdag 14 april 2011

Steppeslangen, ideale terrariumdieren

Een van mijn favoriete terrariumdieren is de steppeslang, Elaphe dione. Deze slangen worden niet groot (gemiddeld zo'n 70 tot 90 centimeter), zijn uitermate levendig en nieuwsgierig en erg gemakkelijk te houden en te kweken. Elaphe dione kent in de natuur een buitengewoon groot verspreidingsgebied, dat zich uitstrekt van de Zwarte Zee tot Midden-China. De meeste dieren hebben een grijze tot bruine basiskleur met een patroon van donkere vlekken of strepen. Ook geheel zwart gekleurde (melanistische) dieren komen voor.
De mooiste dieren komen ontegenzeggelijk uit Korea en China. Zij hebben vaak een prachtig gele tot groengele basiskleur met roodbruine vlekken en strepen. Mijn koppeltje dat op de video is te zien, stamt uit China. Het zijn overigens nakweekdieren.
                                                            

dinsdag 12 april 2011

Als een kip zonder kop

Dit filmpje circuleert al een jaar of twee op YouTube, maar is in al zijn gruwelijkheid toch ook wel amusant. Een stel malloten heeft een ratelslang onthoofd. Een voorzorgsmaatregel, zodat de spelende kinderen niet door de gifslang zouden worden gebeten. Maar ze hebben buiten de waard gerekend...